Elektronikus postai ügyintézés – VIDEÓVAL!

DIGITÁLIS ÉRETTSÉG

Bővítse tudását ingyenes webinárjainkon!

Naprakész információkkal várjuk, kattintson a részletekért!

Kapcsolódjon a Posta PAKK újításokhoz dokumentumkezelővel!

Elektronikusan könnyebb és gyorsabb a postázáshoz kapcsolódó adminisztráció

2019-2020-ban nagyszabású fejlesztéseket zárt le a Magyar Posta. Ez volt az úgynevezett PAKK projekt, ami elektronikussá tette a levelekhez kapcsolódó adminisztrációs folyamatokat. Ez változtatást generált a postai szolgáltatásokat igénybe vevők széles körénél is. Cikkünkben megmutatjuk a jó megoldást az elektronikus feladójegyzékek és az elektronikus kézbesítési igazolások kezelésére.

2021. 05. 12.

A Posta elektronikus kíséretet kapcsolt levéltermékeihez. A fizikai küldeményt digitális adat kíséri végig, ami információt szolgáltat annak állapotáról. Lényegében minden lépésről adat készül: rögzül a feladás, a postázóhoz kerülés, illetve a küldemény sikeres/sikertelen átvétele is.

Elektronikus Feladójegyzék és Elektronikus Kézbesítési Igazolás

A Posta arra törekszik, hogy lehetőleg már a folyamat indítása is digitális legyen. Elektronikus Feladójegyzéken (EFJ) kell benyújtani címadatokat. A kézbesítés eredménye is digitális, Elektronikus Kézbesítési Igazolás (EKI) érkezik vissza a feladóhoz, ez a modern tértivevény, más néven e-térti. Az EFJ-ről és az EKI-ről bővebben a Dokumentumkezelési és Elektronikus Ügyintézési Szakmai Egyesület (DEÜSZ) szakcikkében olvashat.

A fejlettebb, elektronizált szolgáltatásokra az azokat igénybe vevő postai ügyfeleknek is fel kell készülniük, hiszen az elektronikus feladójegyzéket el kell készíteni és el kell juttatni a Posta megfelelő címére, az elektronikus kézbesítési igazolásokat pedig tudni kell fogadni és dokumentumhoz csatolni.

Szoftveresen egyszerűsíthető a postázással kapcsolatos ügyintézés, és automatizálható a kézbesítési információkkal kapcsolatos adminisztráció. Az alábbi videóban nézhető meg, hogy zajlik ez a DMS One dokumentumkezelő rendszerével.

A fenti webinár részletben a DMS One Ultimate dokumentumkezelőjének funkcióit mutatjuk be a postai elektronikus feladójegyzékek (EFJ) és az elektronikus kézbesítési igazolások (EKI) kezelésére vonatkozóan. A webinár házigazdája Bognár Tamás, a DMS One Zrt. dokumentumkezelési tanácsadója.

Olvassa el további cikkeinket is és kövesse közösségi média oldalainkat, hogy még könnyebben értesülhessen hasznos tartalmainkról!

    

5 ÉRV A SZOFTVERFRISSÍTÉS MELLETT

5 ÉRV A SZOFTVERFRISSÍTÉS MELLETT

A szoftverfrissítés halogatásának veszélyei Kerülje el a kellemetlen helyzeteket, frissítsen még ma! Az üzleti szoftverek folyamatos frissítése és naprakészen tartása...

bővebben