DIGITÁLIS ÉRETTSÉG

Bővítse tudását ingyenes webinárunkon!

Naprakész információkkal várjuk, kattintson a részletekért!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ

Digitális közigazgatási mutatóink

Eurostat: két év alatt csekély mértékben fejlődött az állam és az állampolgárok digitális kapcsolattartása Magyarországon.

Az alábbi infografikát az Eurostat adataira alapozva szeptemberben publikálta az Európai Bizottság. Digitális közigazgatási mutatóinkból 3 meghaladja, 1 megközelíti az uniós átlagot.

A hatóságokkal, hivatalokkal történő kapcsolatfelvételhez a magyarok 53%-a használja az Internetet, az uniós átlag ennél kicsit magasabb, 55%. 2018-hoz képest ebben nem tudtunk javítani, és a három másik területen is csak kicsit fejlődtünk.

Az információk megszerzéséhez a két évvel ezelőttihez képest 2%-kal többen használják az Internetet, pont az állampolgárok fele. Ez jelentősen, 6%-al magasabb arány, mint az uniós. Fejlettebbek vagyunk az átlagnál ügyintézésben is. Ügyeink 41%-ához elektronikus nyomtatványt töltünk le, bár csak valamivel kevesebb esetben (39%) küldjük vissza elektronikusan a kitöltött dokumentumokat.

Olvassa el további cikkeinket is és kövesse közösségi média oldalainkat, hogy még könnyebben értesülhessen hasznos tartalmainkról!


DMS One 2019 - az ügyfelek szemével

Magas szintű szakmaiságról és jó együttműködési készségről számoltak be a DMS One ügyfelei az eNet által végzett felmérés során. A kutató a DMS szoftvereit a közelmúltban implementáló cégeknél és közintézményeknél vizsgálta a bevezetési folyamatot. Dióhéjban idézzük a kutatás fő megállapításait...

Részletek
Így lesz gyorsabb a szerződésjóváhagyás

Ez a költségterv legutóbb jól működött, bele kellene applikálni a készülő szerződésbe. Kati lefénymásolja és ad egy-egy példányt a pénzügyi-, a jogi osztálynak és a projektgazdának. Ebben a sorrendben mehet is a jóváhagyás, majd az aláírás, kiküldés öt nap… nem, nyolc nap alatt, mert a projektgazda...

Részletek
Digitálisan csak az információ terjed

A szoftveres működés egyszerűsít, gyorsít és kíméli az erőforrásokat. Sajnálatos fejlemény, hogy az elektronikus dokumentumkezelés előnyévé lépett elő az is, hogy nem igényel emberi érintkezést. Most nem pusztán kényelmi szempont az, hogy kell-e az iratokkal a vállalaton vagy....

Részletek