5 ÉRV A SZOFTVERFRISSÍTÉS MELLETT

DIGITÁLIS ÉRETTSÉG

Bővítse tudását ingyenes webinárjainkon!

Naprakész információkkal várjuk, kattintson a részletekért!

A szoftverfrissítés halogatásának veszélyei

Kerülje el a kellemetlen helyzeteket, frissítsen még ma!

Az üzleti szoftverek folyamatos frissítése és naprakészen tartása sokkal nagyobb jelentőséggel bír mint az otthoni számítógépünk, vagy telefonunk frissítése. Ennek ellenére a szervezetek jelentős része akár éveken át elmulasztja ezt a feladatot. Felhasználói oldalról akár még pozitívumként is megjelenhet az adott szoftver “stabilitása és kiszámíthatósága”, ezzel szemben a valóság az, hogy ennek komoly veszélyei és hátulütői lehetnek. Összeszedtük, miért érdemes frissíteni.

2023. 01. 30.

1. Hacker, becsuktuk a biztonsági réseket

Minden szoftver tartalmaz hibákat és sérülékenységeket. A digitalizáció terjedésével egyre hangsúlyosabbá válik a rosszindulatú támadók elleni védekezés. A fejlesztők folyamatosan figyelik a szoftvereket érintő veszélyeket, amelyek ellen újabb és újabb javításokat adnak ki a szoftverek új verzióiban. Aki nem frissíti rendszerét, lépéshátrányba kerül a támadókkal szemben, azok könnyedén ki fogják használni még az időközben már kijavított gyengeségeket is.

2. Károk, amelyeket megelőzhetünk

A sérülékenységet, elavult szoftverkódot kihasználó hackerek hatalmas károkat okozhatnak. Legtöbbször céljuk adataink megszerzése, a pénzszerzés, a működésünk ellehetetlenítése. A támadás hatásaként akár az érintett alkalmazás, akár további rendszerek, legrosszabb esetben a teljes szoftveres ökoszisztémánk használhatatlanná válik. A működés veszélyeztetésén és a saját adataink elvesztésén túl kiemelt kockázat az ügyfelek általunk tárolt adataihoz való hozzáférés. Súlyos adatvédelmi incidens jön létre, ha személyes adataikat is megszerzik a támadók.

3. Kompatibilitás fenntartása

Az általunk használt üzleti szoftverek nem csak egy magányos, önálló megoldásként segítik munkánkat, azok szorosan kapcsolódnak más szoftverekhez is. Legyen szó akár egy operációs rendszerről, akár egy böngészőről, SZEÜSZ/KEÜSZ szolgáltatásról, vagy egyéb integrált szakrendszerről, közös jellemzőjük, hogy az újonnan kiadott verzióik miatt alkalmazásunk frissítés hiányában előbb-utóbb akár részlegesen, akár teljesen működésképtelenné válhat.

4. A kényelem jár, de csak ha frissíti szoftverét!

A fejlesztők verzióról verzióra beépítenek a szoftverekbe olyan újfunkciókat, amelyek kényelmesebbé, könnyebbé teszik a szoftverhasználatot. Tehát a biztonsági rések bezárása mellett a felhasználói élményt is fokozhatjuk a frissítésekkel. Sok esetben még a kollégák munkáját is gyorsíthatjuk az őket támogató újdonságokkal.

5. Javuló teljesítmény

Egy-egy szoftverfrissítés során az alkalmazás optimalizálásával és továbbfejleszésével annak teljesítménye, sebessége, stabilitása is növekszik. Ezek az előnyök azonban túlmutatnak a szoftveren, az azt használó munkatársak, és így az egész szervezet teljesítményére is pozitív hatással bírnak.

Olvassa el további cikkeinket is és kövesse közösségi média oldalainkat, hogy még könnyebben értesülhessen hasznos tartalmainkról!

    

ÁNYK kivezetés

ÁNYK kivezetés

Vált-e iFORM-ra a közigazgatás? Az iFORM az ÁNYK-nál modernebb, könnyebben feldolgozható A 2021-22-es évváltás mérföldkő a hazai közigazgatásban, az új évtől ugyanis az...

bővebben